DONES REGENTS DE L’ÒPERA

Crónica


Dones Regents de l'Òpera

El passat 11 de març el Teatre El Patronat de La Garriga va viure una vetllada operística amb el concert “Dones regents de la lírica”

Aquest esdeveniment musical va significar l’estrena a La Garriga del programa “Òpera als parcs”, que la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona ha establert amb la intenció de connectar la música amb els espais naturals a casa nostra i al mateix temps apropar els espectacles d’òpera de petit format als espectadors dels municipis que formen part dels parcs naturals de Catalunya.

A La Garriga, el concert s’ha inclòs dins la programació cultural amb motiu del Dia de la Dona. Els tres-cents espectadors que van assistir a l’esdeveniment van poder gaudir de les interpretacions de les sopranos Ximena Agurto i Ulrike Haller i la mezzosoprano Laura Vila, acompanyades al piano per Josep Buforn. El concert va incloure fragments d’òperes de Purcell, Händel, Mozart, Offenbach, Verdi o Wagner. Les interpretacions van ser molt celebrades pel públic assistent,que va establir una molt bona sintonia amb els intèrprets.

També va destacar, durant el concert, la presentació del repertori que va realitzar Jordi Maddaleno, director artístic de l’espectacle. Maddaleno va fer una introducció molt amena i didàctica tant del repertori com de les característiques tècniques i vocals de les intèrprets.

 

Sílvia Vilarrasa

Les dones poderoses de la història han tingut un gran impacte en les arts. L’òpera, gran aparador de totes elles, no en podia ser menys.

Des del resplendent barroc, amb les seves ornamentacions i accentuat patetisme, com en l’exuberant Cleopatra del gran Handel, passant per les penes aristòcrates de la Comtessa d’Almaviva de Mozart, on la nostàlgia es transforma en elegància clàssica o en les grans reines del belcanto italià i les seves àries impactants, amb Donizetti com a gran referent, fins a arribar al romanticisme colpidor de Verdi i Wagner.

Una temàtica atractiva i apassionant del retrat de dones reines, poderoses i amb caràcter, al servei de les grans dives de l’època que van enlluernar al públic, com ho fan avui en dia les grans actrius de Hollywood, amb l’espectacle total que era i és l’òpera. Tres cantants, un pianista i un presentador us endinsaran en aquest món apassionant per descobrir i gaudir d’un vespre ple de sentiments i art amb l’instrument més seductor de tots, la veu humana.

L’activitat formarà part de les activitats que s’organitzen per conmemorar el Dia Internacional de les Dones
(8 de març) que enguany es dedica a la força i la creativitat de les dones, la producció artística de les quals ha estat sovint invisibilitzada.

La reservea per aquest esdeveniment està tancada.
COMPRA LA TEVA ENTRADA AQUÍ
No esperis més!

dissabte, 11 març

20:00

2017-03-11 20:00 2017-03-11 22:00 Europe/Andorra DONES REGENTS DE L’ÒPERA Les dones poderoses de la història han tingut un gran impacte en les arts. L'òpera, gran aparador de totes elles, no en podia ser menys. Teatre de la Garriga Teatre de la Garriga
Detalls tècnics

Ximena Agurto i Ulrike Haller, sopranos
Laura Vila, mezzosoprano
Josep Buforn, piano

Pin It on Pinterest

Share This