PLUJA – 21:30

Crónica


És fosc i a l’entrada de Can Luna unes llumetes il·luminen l’entrada. Avui hi fan un concert per primera vegada. I el fan a l’espai que fa temps acollia l’antiga fàbrica de tovalloles i que ben aviat es transformarà en una sala d’actes.

Una cinquantena de persones ens esperem a la porta, expectants, no sabem massa què ens trobarem un cop creuem la porta. Sabem, només, que anem veure l’espectacle Pluja, de Clara Peya i Guillem Albà, i que tot plegat és a punt de començar.

Dos nois ens vénen a rebre. Ens donen la benvinguda i ens diuen que els ensenyem els mòbils. Quan traiem els aparells, ens demanen que els apaguem i ens avisen que no cal que patim per res, que a la sortida podrem tornar-nos a connectar a la xarxa, que tot seguirà allà, que no cal que ens angoixem.  També ens demanen que deixem les bosses en un racó, totes apilades, i ens repeteixen que tampoc cal que patim per cap robatori, que no passa res per desprendre’ns d’allò que és nostre durant una petita estona.

Entrem i seiem en unes grades de fusta en forma de semicercle i molt petites (tant, que els nostres cossos es freguen perquè som molt a la vora). Ens diuen que si ho necessitem podem recolzar l’esquena sobre els genolls de qui tinguem a darrera, que no ens ha de fer cosa el contacte entre nosaltres. Al centre, la compositora i l’actor ens esperen al davant d’un piano de cua. Ens saluden i, tot d’una, comença el que serà un petit viatge cap a les emocions (més pures!).

Clara Peya toca el piano com si no el toqués, com si el piano ja fos part d’ella. I Guillem Albà omple l’escenari d’un univers que aviat ens fa còmplices d’un mateix sentiment de vulnerabilitat. La parella es comparteix i s’entrellaça a cada nota, a cada gest, a cada silenci, a cada mirada. I enmig d’un espectacle delicadíssim, retraten la connexió entre dues persones, el valor de l’amistat i el poder que té l’amor. Ens animen a sentir, a dir, a ajudar-nos, a entendre’ns, a respectar-nos. Que no cal que sempre estiguem bé, semblen xiuxiuejar-nos, que podem ser fràgils. Que podem estar a dalt de tot i, de sobte, caure i voler-nos amagar del món. I que no passa res. Que la vida ja ho té, això. I que no serem ni pitjors ni millors. Que l’important és acompanyar-nos... I estimar-nos, clar.

Amb poc més de 45 minuts, Pluja ens toca l’ànima. Ens remou. Quan acaba tenim la sensació d’haver viscut una cosa bonica, plena d’essència. Quin luxe poder gaudir d’obres com aquesta, i quina sort que hi hagi companyies que entenguin la creació com una feina gairebé artesanal, lluny dels grans muntatges comercials.

Sortim a fora, agafem les bosses, però decidim que el mòbil ja l’obrirem passades unes hores.

 

Berta Florés,  periodista

(AQUEST ESPECTACLE ES REALITZA A CAN LUNA)

No hi ha res més màgic que sentir l’alè de l’artista, crear una intimitat que només el teatre pot oferir. Aquesta màgia és la que volen despertar Guillem Albà i Clara Peya amb Pluja. Un espectacle “cara a cara”, sense artificis, fet de petites accions, petites notes musicals i molta imaginació de dos artistes i amics que juguen, ballen i canten davant del públic. Peya hi posa la música –com a pianista i compositora– i Albà, el seu món multidisciplinari (titelles, gest, teatre visual) per emprendre un viatge divertit i poètic a la recerca d’un refugi contra la vulnerabilitat, on sentir-se petit fa molta menys por.

Espectacle estrenat al FESTIVAL TEMPORADA ALTA.

NO RECOMONAT permenors de 12 anys. Aforament limitat a 70 persones per sessió.
“PLUJA” ha rebut el suport de ICEC – Generalitat de Catalunya.

Divendres 21 d’abril 21:30

Més informació: http://www.guillemalba.com/

 

AQUEST ESPECTACLE TÉ UN AFORAMENT REDUÏT. LES ENTRADES SON SENSE ENUMERAR.

ENTRADES DISPONIBLES A CAN LUNA A PARTIR DE LES 7 DE LA TARDA

La reservea per aquest esdeveniment està tancada.
COMPRA LA TEVA ENTRADA AQUÍ
No esperis més!

divendres, 21 abril

21:30

11€
2017-04-21 21:30 2017-04-21 22:30 Europe/Andorra PLUJA – 21:30 No hi ha res més màgic que sentir l’alè de l’artista, crear una intimitat que només el teatre pot oferir. Aquesta màgia és la que volen despertar Guillem Albà i Clara Peya amb Pluja. Can Luna Teatre de la Garriga

  • Descomptes disponibles

    Promoció WEB, 1€ De Descompte.
    Carnet Imprescindible, 3€ De Descompte.
    Carnet Verd, 3€ De Descompte.
    Cal acreditar-se per gaudir dels des- comptes. Els descomptes no són acumulables.

Detalls tècnics

Creació Marc Angelet, Andreu Martínez, Clara Peya i Guillem Albà
Coreografia Ariadna Peya
Intèrprets Guillem Albà i Clara Peya
Il·luminació Ignasi Solé i Oriol Ibáñez
Direcció Guillem Albà
Titelles i attrezzo Alfred Casas i L’Estaquirot Teatre
Direcció musical Clara Peya
Grades Efímer
Dramatúrgia Marc Angelet
Vestuari Irene (Nené) Fernández
Direcció de gest i manipulació Andreu Martínez
Ajudant de Producció Aina Pociello
Imatge gràfica Javier Mariscal
Direcció de producció, management i regidoria Blai Rodríguez

Pin It on Pinterest

Share This