Els darrers dies de la Catalunya republicana

Aquesta obra és la narració verídica d’uns dies dramàtics viscuts per l’escriptor, historiador i polític Antoni Rovira i Virgili, quan entra en fase culminant l’ofensiva final de Franco contra Catalunya.

Narració de l’angoixa, la desfeta i l’èxode dels catalans, que han estat les principals víctimes de la guerra encesa a Espanya per l’alçament militar de l’any 1936. Multitud de temes connecten els anys 30 amb l’actualitat: les relacions entre Catalunya i Espanya, els èxodes per Europa i la por a la pèrdua de la pròpia identitat.

Rovira i Virgili narra, en primera persona, el viatge sense retorn que va fer amb la seva família i diverses personalitats polítiques i culturals fins a França.

En aquest viatge, compartirà amb la resta de catalans i catalanes tots els dolors: La pèrdua de la llar, la fam, el fred i la incertitud del demà.

​​L’espectacle és un diàleg entre el personatge Antoni Rovira i Virgili  i un violoncel·lista que s’expressa amb  el seu instrument. El text està basat en l’obra de l’escriptor Rovira i Virgili Els darrers dies de la Catalunya republicana, publicat el 1940, i s’emmarca dins els actes de la commemoració del bombardeig de la Garriga.

 

Taller per a infants

Taller gratuït per a nens i nenes de 3 a 12 anys relacionat amb l’espectacle mentre els seus pares i mares gaudeixen de l’espectacle. Inscripcions i informació: a info@teatrelagarriga.cat fins divendres 6 d’abril a les 14 h

 

Volem comunicar-nos millor amb tu

COMPRA AQUÍ LES ENTRADES
No esperis més!
diumenge, 08 abril
18:00
Sala 1
Gratuït
90 minuts
2018-04-08 18:00 2018-04-08 19:30 Europe/Andorra Els darrers dies de la Catalunya republicana Els darrers dies de la Catalunya republicana és la narració verídica d'uns dies dramàtics viscuts per Antoni Rovira i Virgili. Sala 1 Teatre de la Garriga
Detalls tècnics

Actor: Jordi Hervàs Solà

Músics: Mariona Tuset / Gabriella Mezo​

Direcció escènica: Marc Hervàs

Adaptació del text original de Rovira i Virgili: Jordi Hervàs

Atrezzo: Irene Santos

La reserva per aquest esdeveniment està tancada.