Jaume Arnella i Cor Sarabanda “I que canten primavera”

"I que canten primavera" al Teatre de la Garriga

Crònica escrita per Martí Porter

El vespre que Arnella i Sarabanda cantaven en primícia la primavera al Patronat de la Garriga ens va enganxar amb el peu canviat: primavera, deien, però la tardor meteorològica oficial ja era, ehem, ben present, i, d’altra banda, la primavera política no vivia el seu millor moment: hivern polar, diríem: després de les bufetades antiurnes i antipaperetes de l’1 d’octubre i del cop dels dos Jordis tancats a Can Soto, acusats de la sedició més exòtica de la història, els mags s’havien tret de la màniga 155 cosetes més per tenir-nos distrets. Vam arribar al Teatre amb la llengua fora, doncs, després de la 218ª manifestació –aprox.-- de l’any a la capital,  just a  temps per no perdre’ns la primera peça del mestre i de les trenta mestresses que, en aquesta ocasió, han decidit sumar talents. 

Sort que ho vam fer, malgrat el cansament físic i moral. Arnella és energia pura, així mateix la Sarabanda, i van sobreposar-se --sobreposar-nos-- a un moment anímic complicat, desgranant precioses tonades pròpies i alienes, evocant el millor de Verdaguer i de la cançó popular, de les lluites de Gallecs i de la Narcisa Freixas, del propi Jaume i de la pròpia Mariona, de Kayyam i les virtuts del vi, de l’alegria del sexe i de la natura més tendra, de les bombes de Granollers, dels camins i la certesa del seu trànsit...

Les dones de Sarabanda saben de fa anys que em tenen el cor robat, una trentena d’ànimes, una trentena de caràcters, la descarada i la tímida, la púdica i la científica, la distant i la coqueta, trenta forces que casen bé, que canten bé, que gaudeixen,  i el Jaume segueix, dale que te pego, mig segle després: ni té una veu magistral ni és un guitarrista virtuós, però hòstia com sona i comunica, hòstia com transmet i cura ferides, hòstia quines ganes de llar de foc i got de vi, de pocs discursos, de moltes cançons!

Vam arribar justos de temps i amb les piles gastades, deia. Vam sortir del Teatre, en canvi, amb un mig somriure als llavis: la primera pàtria és la llar, i el Jaume i la Sarabanda ens van recordar, precisament, que es canta a la plaça i als carrers, i que s’honoren els avis i els nens, i que es festeja i que es beu i s’estima, i que la cançó és, també, la lluita.

Martí Porter

 

I que canten primavera és el fruit de la trobada entre Jaume Arnella, amb el seu deambular ja cinquantenari de romancer itinerant, i del Cor Sarabanda, amb el seu univers sonor polifònic. És un concert coreografiat, ple de vida i de moviment, on sons i gestos es barregen i s’entortolliguen. Cançons populars, de Jaume Arnella, de Narcisa Freixas…, amb versos d’Ommar Kayyam, Verdaguer, Freixas, Soler Amigó, Arnella…, totes arranjades per Mariona Castelar i que parlen de les vivències de la vida quotidiana, individual i col·lectiva.

El Cor Sarabanda està format per trenta dones de totes les edats. Va començar els assajos el setembre del 2005 i des de llavors ha estat dirigit per Mariona Castelar. El seu repertori comprèn cançons de diversos estils i èpoques, tant de compositors catalans com de la resta de l’Estat i també d’Europa i d’Amèrica.

Jaume Arnella té una llarga trajectòria com a romancer. El 1967 va ser fundador del Grup de Folk, també ha estat membre de Els Sapastres, la Cobla Cotó Fluix i de l’Orquestrina Galana. Des del 1987 actua en solitari i té enregistrats una quarantena de treballs. Ha rebut els premis Altaveu i Premi d’Actuació Cívica Jaume I de la Fundació Carulla, i és Creu de Sant Jordi.

Més informació:

Preu únic

COMPRA AQUÍ LES ENTRADES
No esperis més!
dissabte, 21 octubre
20:00
Sala 1
10€
75 minuts
2017-10-21 20:00 2017-10-21 22:00 Europe/Andorra Jaume Arnella i Cor Sarabanda “I que canten primavera” Cançons populars, de Jaume Arnella, de Narcisa Freixas..., amb versos d’Ommar Kayyam, Verdaguer, Freixas, Soler Amigó, Arnella..., totes arranjades per Mariona Castelar Sala 1 Teatre de la Garriga

Promoció Web, 1€ de descompte

Detalls tècnics

Jaume Arnella: Veu i guitarra

Cor Sarabanda: Dirigit per Mariona Castelar

La reserva per aquest esdeveniment està tancada.