LAS MUERTES CHIQUITAS, de Mireia Sallarès

Espectacle posposat a causa de les mesures preventives de la fase d’alerta comunicada pel CECAT.

-Informarem de la nova data-

‘Las muertes chiquitas’ el documental de Mireia Sallarés sobre el tabú del plaer femení es projecta al Teatre de la Garriga el dia 30 de Maig

Aquesta pel·lícula de no ficció aborda la relació de les dones amb l’orgasme i és el resultat de quatre anys d’entrevistes, converses i vivències de l’autora amb prop d’una trentena de dones mexicanes d’edats, estrats socials, professions i ideologies diverses que vinculen el plaer amb el poder, les lluites armades, el feminicidi, el colonialisme, la transsexualitat, la prostitució, la malaltia, l’exili, la teologia de l’alliberament, la pluralitat de la identitat mexicana o el compromís ètic de l’art amb la realitat sociopolítica.

És l’epicentre d’un projecte artístic més ampli que incorpora, entre altres peces, un llibre recentment reeditat per l’editorial Arcàdia.

El documental, de quasi cinc hores de durada, està dividit en dues parts que es projectaran consecutivament amb una pausa entremig.

Las muertes chiquitas s’han exposat recentment al CCCB en la mostra “Feminismes!”, així com al MACBA, La Capella i l’Arts Santa Mònica de Barcelona; el Tenerife Espai de les Arts; el CA Tarragona; el cine Ópera; La Central del Pueblo; el Centre Cultural d’Espanya i el Museu Carrillo Gil de Ciutat de Mèxic; l’Anthology Film Archives, la New York University; el Facets de Chicago i la Indiana Film University; la Galleri Image d’Arhus; el Center for Contemporary Art de Glasgow; l’Organització Nelson Garrido de Caracas; el Museu d’Art Modern de Puerto Rico; el SKC de Belgrad; el Museu d’Art Modern de Moscou i en comunitats autònomes d’Oaxaca, Chiapas i Guerrero entre altres llocs.

Mireia Sallarès (Barcelona, 1973) és artista. Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, estudià cinema a la New School University i a la Film & Video Arts de Nova York i viu en trànsit entre Barcelona i d’altres ciutats estrangeres en les quals desenvolupa la seva pràctica artística. La condició d’estrangeria és fonamental en els seus projectes que són resultat de llargues investigacions sobre temes essencials com la violència, la mort, el sexe, la legalitat, la veritat, l’amor o el treball. Actualment està desenvolupant la Trilogia dels conceptes deixalla de la qual l’any 2019 ha presentat el segon capítol, i el seu projecte més recent, Kao malo vode na dlanu, una investigació sobre la noció d’amor a Sèrbia.

La crítica diu…

D’aspecte femení però veu masculina, Natalia, una de les dones entrevistades per Mireia Sallarès per a Las muertes chiquitas, desafia l’espectador: ja sigui en l’ordre de la mirada o en el del discurs, la seva figura es resisteix a ser classificada en cap gènere sexual. El mateix passa amb el projecte de Sallarès, un vídeo, una sèrie de fotos i una instal·lació al voltant de la relació de les dones amb l’orgasme (la “muerte chiquita”, segons l’accepció popular mexicana), el poder, la violència i altres tòpics associats a la teoria de gènere: s’oposa a ser classificat en una categoria determinada de la producció artística. En desdibuixar les vores entre gèneres artístics, aquesta peça transdisciplinària, liminal i d’agència social no només interroga l’art, sinó també el feminisme i la teoria dels mitjans“. Laura González Flores

 

Aquest és el primer film de no-ficció realitzat al tercer món on surten dones que han estat víctimes de violència que ni et fan pena ni necessiten ajuda o solidaritat. Ni tan sols necessiten la teva simpatia. Si de cas, te l’ofereixen. Una pel·lícula que trenca el pacte tàcit entre realitzador i espectador que és implícit en la majoria de documentals que denuncien injustícies. Aquells que retraten misèries i que quan acaben, l’espectador pensa: «encara sort que aquesta no soc jo». Aquí és al contrari, en finalitzar aquest llargmetratge en surts dient: «tant de bo jo fos una d’elles!»”. Jill Godmilow

 

Més informació:

“Els orgasmes, com la terra, són de qui els treballa”

“Las muertes chiquitas” Conversa amb Mireia Sallarès i Marta Segarra

 

Taller per a nens i nenes (activitat complementària a la projecció del documental)

Amb el preu de l’entrada s’inclou un taller per a nens i nenes de 3 a 12 anys relacionat amb el documental perquè pugueu gaudir tant els pares i les mares com els vostres fills i filles. Dues maneres diferents d’interpretar el mateix film.

Inscripcions i informació: info@teatrelagarriga.cat fins divendres 29 de maig a les 14 h.

COMPRA AQUÍ LES ENTRADES
No esperis més!
dissabte, 30 maig
17:00
Teatre de la Garriga
Gratuït
5 hores
2020-05-30 17:00 2020-05-30 22:00 Europe/Andorra LAS MUERTES CHIQUITAS, de Mireia Sallarès Espectacle POSPOSAT a causa de les mesures preventives de la fase d'alerta comunicada pel CECAT. Teatre de la Garriga Teatre de la Garriga
Fitxa artística

Direcció, càmera i muntatge: Mireia Sallarès

Producció: CONCA (Generalitat de Catalunya), el FONCA i el CNA (Mèxic)

Nacionalitat: Mèxic 2009

Idioma: VOS castellà (Mèxic)

LAS MUERTES CHIQUITAS, de Mireia Sallarès

30 de maig de 2020
17:00

Entrades sense localitatExhaurides
Entrada Preu Accions
Las muertes chiquitas0,00 €
0
Entrades reservadesLocalitats màximes per compra:10
No hi ha localitats a la cistella.