LES KOL·LONTAI

Cançons feministes per la llibertat i la igualtat. Cançons violetes.

Aleksandra Kol·lontai (1872 – 1952), de família aristocràtica i educació poliglota (parlava rus, francès, anglès, finès i alemany), va fer de mestre i va escriure algunes obres d’assaig i de ficció. Després de la revolució d’octubre de 1917, va formar part del govern rus amb el càrrec de Comissària del Poble per a Afers Socials alhora que va crear el Zhenotdel, una institució dedicada a defensar i promoure els drets i llibertats de les dones, amb especial atenció en la lluita con- tra l’analfabetisme. De fet, va ser la primera dona que aconseguia un càrrec tan alt a la Unió Soviètica.

Poc més tard, però, les discrepàncies polítiques amb el règim van fer que l’enviessin d’ambaixadora a Noruega, Mèxic i Suècia.

Prenent el nom d’aquesta activista del feminisme polític, el quartet vocal format per Sílvia Comes, Meritxell Gené, Ivette Nadal i Montse Castellà aplega tres generacions de cantautores amb formes diferents de veure la història, la música i el feminisme, en un treball documentat preparat a l’estudi de Joan Isaac. L’espectacle és una producció del festival Barnasants i es va inaugurar dins el cicle Born de Cançons 2017 en clau de dona.

Amb aquesta activitat volem commemorar el Dia Internacional contra la Violència Masclista (25 de novembre), tot posant en valor el paper històric i pioner dels moviments feministes, així com manifestant el nostre rebuig contra la violència vers les dones i la voluntat de treballar per a la seva eradicació.

Activitat complementària

Taller gratuït per a nens i nenes de 4 a 10 anys relacionat amb l’espectacle mentre els seus pares i mares van al concert.

Inscripcions i informació: info@teatrelagarriga.cat fins el dijous 23 de novembre a les 14 h.

COMPRA AQUÍ LES ENTRADES
No esperis més!
divendres, 24 novembre
21:00
Sala 1
11€
80 minuts
2017-11-24 21:00 2017-11-24 23:00 Europe/Andorra LES KOL·LONTAI Amb Les Kol·lontai commemorem el Dia Internacional contra la Violència Masclista (25 de novembre) Sala 1 Teatre de la Garriga

Promoció Web (compra oline), 1€ menys

Detalls tècnics

Veu i guitarra: Montse Castellà

Veu i guitarra: Sílvia Comes

Veu i guitarra: Meritxell Gené

Veu i guitarra: Ivette Nadal

Fotografia: Juan Miguel Morales.

La reserva per aquest esdeveniment està tancada.