Poltrona – Pla

"Poltrona - Pla"

Crònica escrita per Carles Montagut

 

Per què encara em fa riure quan en Tortell Poltrona salva la seva puça? Per què em va agradar escoltar l’Albert Pla cantant una cançó de Nadal a finals d’octubre? Perquè en Tortell i l’Albert són dos nens trapelles junts dalt d’un escenari, i els nens trapelles dalt d’un escenari fan riure, i fan riure més si aquests nens tenen més de 50 anys i, sobretot, si són dos grans artistes amb qualitat i capacitat d’emocionar i de fer riure. Si ja ho fan per separat, junts passa el que va passar a l’espectacle de dissabte al Teatre de la Garriga, amb un maridatge que va generar una química que va impregnar l’atmosfera d’aquell espai.

Reconec que anava a veure aquest espectacle una mica a cegues, sense saber del tot què era el que em trobaria. I em vaig trobar dos nens grans, dos grans artistes que semblava que havien actuat junts tota la vida, hi havia connexió i la connexió d’en Tortell Poltrona amb l’Albert Pla ràpidament es va contagiar a la sala. Un Tortell Poltrona tendre, un Albert Pla pallasso i tots dos tocats per una fina ironia van desplegar un espectacle capaç d’agradar, fer riure i emocionar a un públic ben heterogeni, miraves la platea i per les edats i alçades de les persones que hi havia no sabies si estaves en un espectacle infantil o d’adults, però miraves a l’escenari i tampoc sabies a qui anava dirigit l’espectacle i és que era un espectacle per a tots els públics, aquest TOTS en majúscula. No sempre els espectacles per a tots els públics aconsegueixen arribar realment a tots els públics, aquesta vegada sí. Ja la primera cançó tocant la guitarra a quatre mans feia intuir que allò no seria la suma de dos artistes en dos espectacles diferents actuant per torns. És cert que en Tortell i en Pla no van estar tota l’estona junts a l’escenari, però fins i tot en els moments en què actuaven sols es podia percebre que era un espectacle a quatre mans. Dos nens trapelles gaudint i fent gaudir amb les seves entremaliadures. L’humor de sempre, el gag dels maldestres amb el número del micro, en Tortell, un cop més, va fer riure a tota la sala. I era curiós de veure l’Albert Pla passejant-se i cantant entre el públic, molt divertit quan en Tortell cridava: “Albertito, Albertito..”, escenes per recordar, com la d’en Tortell buidant el cervell de l’Albert Pla i el final de sempre però emocionant amb tot el públic dempeus acompanyant la cançó de comiat d’en Tortell Poltrona.

Sobretot, si mai teniu l’oportunitat d’anar a veure un espectacle amb dos nens grans dalt de l’escenari, no us ho deixeu perdre, segur que hi passaran coses màgiques. Carles Montagut

Hi ha un escola perduda allà al mig del Montseny, on només hi estudien nens i nenes…
On només hi estudien els infants que somien amb truites, és l’escola dels somiatruites…
Tortell Poltrona i Albert Pla fa temps que estudien a aquesta escola.
No sabem si volen ser pallassos i cantar, o ser cantants i fer el pallasso.

Albert Pla, dota les seves cançons d’una particular personalitat extrema, de vegades de cert contingut polèmic, i en altres ocasions amb un toc infantil.
Tortell Poltrona, tendre, contundent i ferotge, amb una càrrega d’energia inesgotable que combina  la innocència i la trapelleria.

Un xou que combina la música i el clown i que sorprendrà els espectadors.

Espectacle recomanat a partir de 5 anys

COMPRA AQUÍ LES ENTRADES
No esperis més!
dissabte, 28 octubre
17:30
Sala 1
8€
95 minuts
2017-10-28 17:30 2017-10-28 20:00 Europe/Andorra Poltrona – Pla Poltrona - Pla en un xou que combina la música i el clown i que sorprendrà a grans i petits. Sala 1 Teatre de la Garriga

Promoció Web (compra online), 1€ menys

Fitxa artística

Cantautor: Albert Pla

Pallasso: Tortell Poltrona

La reserva per aquest esdeveniment està tancada.