Ralph Alessi, Ravi Coltrane, Andy Milne, Drew Gress, Mark Ferber

Ralph Alessi, Ravi Coltrane en concert amb Andy Milne, Drew Gress, Mark Ferber

Ralph Alessi 5T – Wiry Strong

Creus que existeix una separació entre el jazz “Mainstream” i el d’avantguarda?

El nou àlbum de Ralph Alessi …. titulat “Wiry Strong” podria etiquetar-se com a jazz “Mainstream“, però la música d’aquest àlbum, que es presenta al Teatre de la Garriga és fresca i té una profunda energia que suggereix a reconèixer les coses importants de la vida.

Què més podríem esperar d’aquest magnífic trompetista. Ralph Alessi ha tingut una presència molt significativa en el millor del “nou jazz” fet a Nova York en els últims 15 anys, ell ha estat un dels notables innovadors de l’escena jazzística, juntament amb Steve ColemanDon Byron, Uri Caine o Jason Moran , per anomenar-ne alguns.

En aquesta nova proposta que es presenta a la Garriga ha comptat amb col·laboradors com els saxofonistes Ravi Coltrane i Tim Berne (tots dos involucrats en aquest CD, Ravi Coltrane com a membre de la banda i Tim Berne com a coproductor.

Tal com diu Alessireferin-se a la música que ell fa: “No estic en contra de res, ni a favor de cap cosa”; Ralph Alessi actua com a pont que uneix aquests mons aparentment dispars del Jazz. Aquí, trobem un amorós respecte per la tradició, però també un compromís per portar el jazz al nivell més alt.

Dins del marc del Festival de Jazz de la Garriga, un concert de primer nivell, PostBop del més refinat, calent però elegant i interpretat per un grup de primer ordre.

Ralph Alessi

El trompetista i compositor Ralph Alessi​ va néixer a San Francisco, CA, fill del trompetista clàssic Joe Alessi i la cantant d’òpera Maria Leone.

Va realitzar estudis de trompeta de jazz i baix, va estudiar amb el llegendari Charlie Haden en CalArts, se’n va anar a Nova York, on ràpidament es va convertir en una presència omnipresent en l’escena de la ciutat.

Ha col·laborat freqüentment amb músics tan notables com Steve Coleman, Jason Moran, Don Byron, Ravi Coltrane​, Fred Hersch, Uri Caine i Marc Copland.
Alessi ha gravat nou àlbums de composicions originals abraçant-ho tot, des de la música post-bop fins a la música neoclàssica.

Actualment grava per a la discogràfica ECM, incloent la seva estrena del 2016, Quiver.
Com a educador, Ralph és Professor Assistent d’Estudis de Jazz a la Universitat de Nevada-Reno, així com director de l’Escola de Música Improvisada. “Un individualista amb un estil i un so propis” …. Revista Downbeat

ralph alessi ravi coltrane

Ravi Coltrane

Ravi Coltrane, és el segon fill del conegut i mític saxofonista John Coltrane i de la pianista de jazz Alice Coltrane.

Graduat en 1983 de El Camino Real High School a Woodland Hills, Califòrnia. El 1986, va estudiar música, centrant-se en el saxofon a l’Institut de les Arts de Califòrnia. Ha treballat extensament amb el guru de M-Base Steve Coleman, una influència significativa en la pròpia concepció musical de Coltrane.

Coltrane ha tocat amb Geri Allen, Kenny Barron, McCoy Tyner, Pharoah Sanders, Herbie Hancock, Carlos Santana, Stanley Clarke, Branford Marsalis i altres.

El 1997, després d’actuar en més de trenta enregistraments com acompanyant, Coltrane va gravar el seu primer àlbum com a líder Moving Pictures, treballant amb el bateria Jeff “Tain” Watts, el baixista Lonnie Plaxico i el pianista Michael Cain. Això va portar a una extensa gira amb la seva banda de treball, amb Andy Milne al piano, el bateria Steve Hass i el baixista Lonnie Plaxico.

El segon disc de Coltrane, From the Round Box (2000), va ser gravat amb la pianista Geri Allen, el trompetista Ralph Alessi, el baixista James Genus i el baterista Eric Harland. Mad 6 (2002), primer llançament de Coltrane per a la música de Sony, va presentar al baterista Steve Hass, el pianista George Colligan i al baixista James Genus. En Flux (2005) van incloure al baixista Drew Gress, el pianista Luis Perdomo i el baterista E.J. Strickland.

El 2008, Coltrane es va convertir en part de Blue Note 7, un septet format aquest any en honor del 70 aniversari de Blue Note Records.

El grup va gravar un àlbum en 2008, titulat Mosaic, que va ser llançat en 2009 a Blue Note Records / EMI, i va realitzar una gira de promoció pels Estats Units en la promoció des de gener fins a abril de 2009.

Volem comunicar-nos millor amb tu

Taller per a infants

Taller gratuit per a nens i nenes de 3 a 12 anys relacionats amb l’espectacle mentre els seus pares i mares gaudeixen de l’espectacle.

Inscripcions i informació: info@tetrelagarriga.cat fins divendres 25 de maig a les 14h

COMPRA AQUÍ LES ENTRADES
No esperis més!
divendres, 25 maig
21:00
Sala 1
9€
60 minuts
2018-05-25 21:00 2018-05-25 23:00 Europe/Andorra Ralph Alessi, Ravi Coltrane, Andy Milne, Drew Gress, Mark Ferber "Wiry Strong" podria etiquetar-se com a jazz "Mainstream", però la música d'aquest àlbum, que es presenta al Teatre de la Garriga és fresca i té una profunda energia que suggereix a reconèixer les coses importants de la vida. Sala 1 Teatre de la Garriga
Fitxa artística

Ralph Alessi: Trompeta

Ravi Coltrane: Saxos

Andy Milne: Piano

Drew Gress : Contrabaix

Mark Felder: Bateria

La reserva per aquest esdeveniment està tancada.