LIEDER, del Cor Sarabanda

Espectacle POSPOSAT a causa de les mesures preventives de la fase d’alerta comunicada pel CECAT.

-NOVA DATA: DISSABTE 27 DE JUNY-

Quan parlem de Lieder ens referim a les cançons per a veu i piano de compositors romàntics alemanys del segle XIX. Per extensió, hi incloem peces del segle XX d’Alemanya i, també, d’altres països, com França (Mélodie o Chanson). En aquest gènere és particularment rellevant l’íntima relació entre el text i la música, entre la veu i el piano.

El concert compta amb Lieder d’aquests dos segles i de diferents països. Han estat adaptats per a un cor de tres veus iguals, mantenint el piano original, per Jordi Domènech i Mariona Castelar. Són petites joies, algunes molt conegudes, que encara tenen més força expressiva en ser interpretades per un cor.

Al programa trobareu cançons de Schubert, Mendelssohn, Brahms, Wolf, Strauss, Wagner i, també, de Barber, Debussy, Fauré, Ravel, Respighi i Toldrà. Les traduccions al català són totes de Ramon Farrés Puntí (Premi de Traducció Literària del PEN Català 2016), fetes especialment per encàrrec nostre, excepte una, de Manuel Capdevila i Font, i una altra, de Salvador Pila.

Als concerts, Cinta Massip, abans de cada cançó, recitarà la traducció catalana del poema. N’editarem un llibret perquè el públic les pugui tenir.

El Cor Sarabanda de la Garriga està format per una trentena de dones de totes les edats. Des de l’inici (2005) ha estat dirigit per Mariona Castelar. S’interessen per nous reptes que les puguin fer evolucionar com a grup i individualment i per això donen importància a la formació vocal, expressiva i corporal. El seu repertori comprèn cançons de diversos estils i èpoques, agrupades en projectes, sovint dramatitzats. Han fet concerts a molts indrets de Catalunya, entre els quals destaquen el Festival de Montesquiu i la Festa de La Sal a L’Escala. També han actuat al Palau Robert de Barcelona dintre de les Jornades Marçalianes, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona en la presentació del II Congrés de Dones, al Festival Primavera Poètica de la Garriga, a Arbúcies, a Sort, a Santa Coloma de Farners, La Bisbal d’Empordà, Granollers, etc.

Han enregistrat tres discos: Cançons de paper fi (2011), amb peces a cappella de Mariona Castelar i textos de poetes catalans (per a aquest projecte van rebre una subvenció de l’Institut de la Dona); Narcisa Freixas (2014), amb obres adaptades per a cor per Mariona Castelar, de la prestigiosa compositora i pedagoga que va viure a la Garriga i …i que canten primavera (2018), amb el cantautor Jaume Arnella.

Taller per a nens i nenes (activitat complementària al concert)

Amb el preu de l’entrada s’inclou un taller per a nens i nenes de 3 a 12 anys relacionat amb el concert perquè pugueu gaudir tant els pares i les mares com els vostres fills i filles. Dues maneres diferents d’interpretar el mateix concert.

Inscripcions i informació: info@teatrelagarriga.cat fins divendres 26 de juny a les 14 h.

COMPRA AQUÍ LES ENTRADES
No esperis més!
dissabte, 27 juny
20:00
Teatre de la Garriga
12€
70 minuts
2020-06-27 20:00 2020-06-27 21:10 Europe/Andorra LIEDER, del Cor Sarabanda

Espectacle POSPOSAT a causa de les mesures preventives de la fase d'alerta comunicada pel CECAT

Teatre de la Garriga Teatre de la Garriga

Promoció WEB, Descompte d'1 € comprant les entrades per internet

Fitxa artística

Piano: Isabel Mantecón

Recitat dels textos: Cinta Massip

Veus: Cor Sarabanda

Direcció: Mariona Castelar

La reserva per aquest esdeveniment està tancada.