Teatre la Garriga

El jazz més avantguardista

El jazz més avantguardista

No és fàcil mantenir l’interès del públic després de dos concerts seguits, tanmateix, Clara Lai i Joan Moll ho van aconseguir amb el seu concert a duo “Permanente Impermanencia”. 

Al llarg d’una hora, la pianista aragonesa va cavalcar per les tecles del piano, inclús per les cordes, esmorteint aquest element vibratori que origina el so de l’instrument. Un recurs innovador i original utilitzat per Lai que es complementava a la perfecció amb els ritmes jazzístics de Moll. De fet, la compenetració d’ambdós artistes va ser present en tot el concert. A través d’un diàleg suggeridor, van transportar als assistents a un viatge oníric, a la deriva amb estructures modulars i narratives i un discurs que transitava entre la música escrita i la instantània, la composició i la improvisació. 

Unes composicions de Lai, marcades per un jazz introspectiu i avantguardista, pel deliri dels més entesos en aquests nous universos jazzístics. Peces del disc publicat el passat 16 d’abril, que recorren zones intrincades, però també minimalistes, a través de ponts penjants només esbossats.

El duet constituït a finals del 2019, va exemplificar al Teatre de la Garriga – El Patronat l’empenta i creativitat de les noves generacions del jazz barceloní amb una simbiosi perfecta entre el lirisme, la improvisació lliure i l’experimentació sonora. Un duo de músics amb una ampli coneixement del jazz i, molt especialment, del free-jazz que va jugar en tot moment amb sonoritats totalment inexplorades i noves. Una constant recerca dels plecs i desplegaments sonors entre la bateria i el piano. 

Una crònica i recull fotogràfic de Júlia Oliveras Aumedes

FOTOGALERIA

Clara Lai i Joan Moll | 15/05 del 2021