Teatre la Garriga

Nous públics al Teatre de la Garriga

Nous públics al Teatre de la Garriga: Un projecte que ha permès acostar, al Teatre, adults amb criatures”

El projecte Activitats complementàries del Teatre de la Garriga va començar l’Octubre de 2016 per què des del Teatre es van adonar que hi havia una franja d’edat que no hi anava. I es van adonar que no era perquè no volguessin sinó perquè no podien. Necessitaven poder deixar els fills i filles amb algú per poder anar-hi. Amb el projecte, també s’ha pogut complir un dels objectius del teatre que és el de crear nous públics.

Entrevista a Fina Tuneu, artista

Ir a descargar

 

Nous públics al Teatre de la Garriga
Fotografia de Fina Tuneu, gentilesa de https://badalucblog.wordpress.com/author/badalucs/page/123/

La Fina Tuneu és l’artista que realitza els tallers de manualitats gratuïts dins del projecte “Activitats complementàries del Teatre de la Garriga” que es fan coincidint amb els espectacles no familiars.

Què són les Activitats Complementàries del Teatre de la Garriga?

Són uns tallers de manualitats gratuïts que es realitzen a la sala d’assaig coincidint amb els espectacles no familiars de la programació estable.
Són per a infants de 3 a 12 anys i tenen relació amb l’obra o el concert que es realitza.

Aquest servei no és una ludoteca o cangur sinó un taller relacionat amb l’obra. Per què us va semblar interessant aquest tipus de proposta?

Exactament! Des de l’Àrea de Cultura, tenien molt clar que no era un lloc per deixar els nens i nenes sinó que era una activitat connectada amb els espectacles del teatre.
Són dues maneres diferents de gaudir de l’espectacle, els pares i mares veient-lo i els fills i filles realitzant un taller que té a veure amb l’obra o concert que s’està fent.

Quin objectiu tenen?

En primer lloc, acostar al teatre un nou tipus de públic que fins ara no venia: els pares i mares amb infants. I en segon lloc:
Que tant adults com infants gaudeixin del mateix acte però des de dos punts de vista diferents i que, un cop arribin a casa, en puguin parlar.

Quin treball previ féu per organitzar els tallers?

El primer que fem és saber de què va l’obra o concert i buscar informació sobre l’argument.
Després es pensa quin taller es pot fer que hi estigui relacionat i s’adapti a l’edat dels nens, ja que abans de començar cada taller s’explica de què va l’obra que veuran els pares o familiars mentre ells realitzaran l’activitat plàstica.

Posa algun exemple de tallers que heu realitzat.

Quan es va fer Brots amb en Toni alba i en Fermí Fernández, l’obra anava d’un funeral i vam fer mòmies egípcies; en el concert de Gràcies Ovidi ens vàrem fixar en la cançó “la Fera Ferotge” i els nens van construir un animal inventat amb material de reciclatge i a l’obra Art (amb Pere Arquillué, Francesc Orella i Lluís Villanueva), en un cartó blanc hi vam encolar diferents papers també blancs i hi vàrem pintar al damunt amb pintura blanca. En va sortir el quadre “Blanc sobre blanc”.

Aquests tallers també són una manera d’apropar els infants al teatre. Per què creus important iniciar-los en el món de les arts?

Sí, és clar. La temàtica dels tallers com he dit està relacionada, el màxim possible, amb el tema de l’obra o espectacle.
Els nens i nenes tenen una receptivitat artística molt aguditzada i cal aprofitar-la. D’altra banda, tot plegat connecta molt bé amb la voluntat de l’Àrea de Cultura d’incidir en la captació i creació de nous públics. Poder oferir a tota la família, i no només als pares o no només als fills, una activitat, és una molt bona opció.

Quina ha estat, fins ara, la resposta dels infants que han vingut als tallers?

L’acollida ha estat molt bona i la canalla s’ho passa molt bé amb les manualitats i això fa que els resulti una experiència molt positiva. Aquests nens i nenes són el públic adult del futur.

Quants tallers heu realitzat fins ara?

De moment portem fets 18 tallers. Tots molt variats, ja que cada un d’ells correspon a un espectacle diferent que tant pot ser una obra de teatre, l’actuació d’un cantautor o d’un grup de música. I la previsió és seguir-los fent durant aquest 2018.

És molt fàcil apuntar-s’hi, només cal enviar un correu a info@ajlagarriga.cat fins al dia abans de l’espectacle a les 14 h i venir, el dia de l’espectacle, deu minuts abans que comenci.

Entrevista publicada a El Garric núm 164 de Gener de 2018

http://teatrelagarriga.cat/431-2/