Teatre la Garriga

Bajau

de Ponten Pie

La nostra primera cèl·lula com a humà, es desenvolupa dins d’una membrana plena d’aigua. Allí, ens creixen els peus, els braços, les ungles. El nostre cor batega per primera vegada. Allí dins ens creix el pèl, l’estómac i tenim el nostre primer singlot. Envoltats d’aigua comencem a sentir i obrim els ulls per primera vegada. Generalment sent allí dins ens bategen, ens volen, ens alimenten i ens acaronen. Per què llavors no viure en l’aigua?


Tenir la boca seca és el senyal inequívoc que el nostre entorn és l’equivocat i vivim en un medi que no ens correspon. O això és el que nosaltres hem cregut per a deixar volar la imaginació d’aquesta dramatúrgia.
Aquest espectacle és una fantasia visual on a través dels objectes, el cos i, la recerca sobre l’element aigua com un intèrpret més en escena, transita per un diàleg intern d’algú que es qüestiona el seu origen com a espècie, el seu entorn i el seu cos, desitjant ser allò que sistemàticament li han negat.


Tinc set, tinc la boca seca, vull aigua, vull ser peix, vull ser aigua.


L’espectacle ens condueix per l’imaginari d’uns germans que desitgen ser una cosa que no són, de com aquest desig es converteix en una cosa tangible i la seva creença en el joc els fa viure d’una manera increïble l’experiència. Per què viure en la terra si m’he creat en l’aigua? I si Lamarck tenia raó amb les
seves teories? Només seria necessari viure dins l’aigua per adaptar-se al medi i convertir-nos en un ésser aquàtic. Mutant a un altre cos.


I per titular aquesta experiència teatral hem escollit el nom de Bajau, el nom d’una tribu del sud-est asiàtic de la que diuen que s’ha adaptat per a viure, o almenys passar llargues estones, sota l’aigua.

Bajau és un viatge on la versatilitat de l’aigua ens condueix a la creació d’un nou univers, un nou medi, un lloc on trobar-se amb un mateix, amb els seus orígens i amb allò que realment desitja ser.

Un espectacle de teatre visual per a públic infantil a partir de 3 anys.

FITXA ARTÍSTICA

IDEA ORIGINAL, CONCEPCIÓ ESCENOGRAFIA I DIRECCIÓ: Sergi Ots
CREACIÓ:
Sergi Ots i Mariona Moya
DISSENY ESCENOGRAFIA:
Sergi Ots i Mariona Moya
VESTUARI:
Marcel Bofill i Nahoko Mahesima
MÚSICA:
Joel Condal i Marcel Fabregat (Eslàstica)
CONSTRUCCIÓ ESCENOGRAFIA I PINTURA:
Carles Piera
CONSTRUCCIÓ DE LÀMPADES I ATREZZO:
Jordi Dorado
TÈCNIC, SISTEMA I ARTEFACTES D’AIGUA:
Pau Segalés
IL·LUMINACIÓ:
Ponten Pie
INTÈRPRETS:
Natàlia Méndez i Borja Nieto
PRODUCCIÓ:
Ponten Pie
GESTIÓ:
La Destil·leria

Amb la col·laboració de:
La Sala de Sabadell, Festival Temporada Alta, Festival elPetit, ICEC i Ajuntament de Sant Feliu De Codines.

PREMIS

Des dels seus inicis Ponten Pie ha estat guardonat amb els següents premis:
2018
Premi al millor espectacle en el Festival Internacional de Teatre Faces Without Masks de Macedònia per ÂRTICA
2017
“Premi FETEN” al millor espectacle per a la primera infància per LOO
2017
“Drac d’or Millor Espectacle Infantil” en la Fira de Titelles de Lleida per LOO
2014
“Drac d’or d’escenografia” en la Fira de Titelles de Lleida per ÂRTICA
2013
“Premi MORITZ” Millor estrena en FiraTàrrega per ÂRTICA
2012
“CREA” Festival Trapezi Reus pel projecte cinematogràfic NORDUD
2012
“Drac d’or d’interpretació” en la Fira de Titelles de Lleida per COPACABANA
2010
“Aplaudiment a la creació emergent” FAD premis Sebastià Gasch per COPACABANA

LA CRÍTICA DIU…

La crítica ha dit dels seus projectes:

“…El virtuosisme en safata. En el teatre Burghof mai s’havia creat un ambient per als espectadors com el que va muntar en l’escenari la companyia Ponten Pie…” Barbara Ruda sobre COPACABANA en Badische Zeitung (Alemanya).

“Jo no estava molt segura on ens estàvem endinsant quan ens van acompanyar a l’escenari i la cortina es va tancar darrere de nosaltres, però el que va seguir després va ser un espectacle extravagant, estrany i meravellós que mai va decaure per un segon.” Corey Ross sobre COPACABANA en Salisbury Journal (UK).

“A vegades ocorre que et creues amb artistes que creen mons. Els de Ponten Pie inventen un racó nostàlgic, íntim, màgic. Teatre de recerca sensorial del qual no vull revelar res, per a no llevar el delit de la sorpresa als quals alguna vegada tinguin la possibilitat d’apuntar-se a aquesta proposta exquisida, plena de lirisme i preciosisme visual, dirigida amb mestratge estètic per Sergi Ots.” Juan Marea sobre ÂRTICA en Teatrorama (Espanya).

“La companyia Ponten Pie, dirigida per Sergi Ots, ha aconseguit un resultat empàtic i assertiu que no sols aconsegueix captivar l’interès dels més petits sinó que els convida a continuar mirant, tocant, olorant,
sentint, experimentant.” Irma Borges sobre LOO en Titeresante (Espanya).

“Em vaig sentir com si estiguéssim de tornada en el London Globe Theater quan em vaig asseure en un banc de fusta de la seva escenografia. Creen escenes visualment espectaculars que ens captiven a tots”. Alan Meban sobre LOO en Belfast Journal (UK).

GALERIA D’IMATGES
COMPRA AQUÍ LES ENTRADES
No esperis més!
Diumenge 27 de novembre
17.30 h
35 minuts
Teatre de la Garriga, El Patronat
6 €

DESCOMPTES

Compra online – Descompte 1 €
Visió reduïda – Descompte 1 €

Infants de 0 a 1 any entrada gratuïta sense localitat

Venda on-line tancada