Teatre la Garriga

Apol·lo i Aquil·les Premadasa Bulbena presenten

Concert solidari de Cap d’Any

Com cada any, els germans músics garriguencs Apol·lo i Aquil·les Premadasa Bulbena, han organitzat un concert benèfic per recaptar fons per causes humanitàries. Aquest any compten amb el valuós suport de la gran violoncel·lista catalana Mariona Camats, el violoncel·lista italià/català Alessandro Sacchetti, el violinista Xavier Gracia i el grup de musics que per aquesta ocasió formen l’Orquestra per la Pau.

Aquest any el Concert Solidari és majoritàriament dedicat i destinat a recaptar fons pels nens i nenes de Gaza que estan patint una guerra horrible i que estan vivint una situació humanitària aterridora. Com a ambaixadors de Save the Children, una organització que coneixen molt des de dins, els diners recaptats aniran a la “Gaza and West Bank Emergency”. El treball que està fent Save the Children a Gaza es pot veure en aquest enllaç: https://www.savethechildren.net/what-we-do/emergencies/gaza-and-west-bank-emergency

Un terç dels fons recaptats s’utilitzaran per ajudar a crear biblioteques i a comprar material escolar per escoles rurals de Sri Lanka mitjançant la fundació creada per la família Arion Premadasa Bulbena Foundation.

Serà un concert amb repertori molt variat que comptarà amb peces amb solistes i peces orquestrals. Us animem a gaudir d’una vetllada de música que ajudarà a molts nens i nenes que estan patint.

“La música pot portar somriures”.

Repertori: obres de Mozart, Glazunov, Graff, Faure, Franz Strauss, Popper, A. Premadasa.

Durada del concert: 2 parts de 45’ amb una pausa de 10’

APOL·LO PREMADASA

Nascut el 2014 a La Garriga, l’Apol·lo és un músic català/anglès de 9 anys que viu a Londres. És violoncel·lista, trombonista, compositor i director d’orquestra. També toca percussió orquestral i piano. Estudia amb Michael Buchanan (Trombó), William Bruce i Anna Mora (violoncel), amb Sian Edwards (direcció) i Charles Economou (composició). La resta dels seus estudis musicals els cursa a la Guidhall School of Music (London).

L’Apol·lo és compositor resident i director regular de l’orquestra professional “I Maestri” a Londres. També es director regular de la London Children’s Orchestra i ha dirigit diverses formacions al Regne Unit, Itàlia, Catalunya i Espanya.

Com a compositor, entre moltes obres per música de cambra, corals i orquestrals, cal destacar la Simfonia n.1 “Nens de Guerra” dedicada als nens i nenes que pateixen guerres i que va ser estrenada a Londres el gener de 2023; el quartet de corda Pandèmia dedicat als herois i víctimes de la pandèmia que va ser estrenat a Londres i a EEUU i gravat (un fragment) pel Quartet Casals; i el Benslow Piano Trio comissió pels 90 anys de la famosa fundació. La seva nova obra, Overtura Concertant, s’estrenarà el 21 de gener a Londres.

Com a trombonista i violoncel·lista, l’Apol·lo ha guanyat molts premis internacionals com el “Celia Yeo award” o el Music Grand Prix; i ha actuat a diverses localitats i ha estat convidat com a guanyador de concursos a tocar a molts països (EEUU, Canada, Alemanya, Singapore, Malta, Itàlia, etc.). Ha format part de moltes orquestres i grups de metall, entre ells “I Maestri”, l’Orquestra Segle XXI, Orchestra Músicagiovanni i l’Orquestra de Trombons de l’Alessi Seminar.

L’Apol·lo es un fervent activista i organitza concerts solidaris i esdeveniments per ONGs. És ambaixador de Save the Children UK. Creu en el poder de la música com a llenguatge universal que pot unir a tota la humanitat.

AQUIL.LES PREMADASA

Nascut el 2016 a Londres, l’Aquil·les és un trompista català/anglès de 7 anys que viu a Londres. També és contrabaixista i compositor. Estudia amb el gran ex-trompista de la London Symphony Orchestra, Jonathan Lipton. La resta dels seus estudis musicals els cursa a la Guildhall School of Music.

L’Aquil·les ha fet cursos i classes amb Radovan Vlatovik, Timothy Jones, Lasse Mauritzen, Loris Antigua, Jennifer Montone i Javier Molina entre d’altres.

Com a compositor ha composat obres de música de cambra que s’han estrenat a concerts a Catalunya i Regne Unit.

L’Aquil·les ha estat guanyador de molts concursos internacionals i nacionals (Regne Unit). Com a guanyador de concursos ha estat invitat a tocar a EE.UU., Canada i Itàlia entre d’altres. Ha actuat en concerts en diverses localitats de Catalunya, Espanya, Itàlia i el Regne Unit.

Ha tocat en moltes orquestres, orquestres de vent i bandes com Galaico Festival Orquestra, Guildhall Wind Orchestra, London Children’s Orchestra. L’Aquil.les és sovint trompa 3 de l’orquestra professional “I Maestri”.

MARIONA CAMATS

Nascuda el 1997 a La Garriga (Barcelona), va començar a tocar el violoncel sota el mestratge d’Anna Mora i de Lluís Claret. Posteriorment, va estudiar al Leopold Mozart Zentrum de la Universitat d’Augsburg (Alemanya) amb el professor Julius Berger. Del 2019 al 2021, va ser artista resident a la Queen Elisabeth Music Chapel de Waterloo (Bèlgica), sota el mestratge de Gary Hoffman. Des del 2021 estudia l’Artist Diploma a l’Academia Stauffer de Cremona (Itàlia) amb el mestre Antonio Meneses.

Ha actuat a Espanya, França, Alemanya, Holanda, Àustria, Suïssa, Bèlgica i la Xina. Com a solista, ha actuat amb la Jove Orquestra Simfònica del Vallès i Gilles Apap, la JONC Filharmonia i Manel Valdivieso, l’Orquestra Simfònica Camera Musicae, la Bruckner Akademie Orchester i Jordi Mora, l’Orquestra de Cambra de Granollers i Guy van Waas i amb l’Orquestra Simfònica del Vallès. Ha participat en diferents festivals i cicles de concerts com el Festival Pablo Casals 2017 de Prada, el Supercello Festival 2018 a Pequín, el Festival Emergents 2019 de l’Auditori de Barcelona, el cicle de concerts Winners and Masters 2019 del Gasteig de Munich, El Primer Palau 2020 del Palau de la Música, el cicle Jóvenes Intérpretes de la Fundación Juan March 2022-23 i el cicle Grans Concerts 2022-23 de l’Atlàntida de Vic, entre d’altres.

El 2016 va obtenir la Beca Internacional Pau Casals de la Fundació Pau Casals, per a ampliació d’estudis i consolidació de la formació musical. Més tard, el 2020, va rebre una Beca d’Estudis en el camp de la música de la mà de la Fundació Güell. També ha obtingut primers premis en l’àmbit nacional i internacional, com en la Flame Competition de París (2012), on també va obtenir el Grand Prix, el Vic Cello Festival (2014) i el Johann Andreas Stein-Wettbewerb (2016). El 2020 va rebre el Premi de la Crítica d’El Primer Palau.

Fins l’any 2018 va tocar un violoncel fet per Marc Laberte (1921) que va pertànyer al mestre Pau Casals. Actualment, toca un violoncel de David Bagué (2019).

ALESSANDRO SACCHETTI

Alessandro Sacchetti és un violoncel·lista italià nascut l’any 2007 que va començar a estudiar violoncel quan tenia sis anys amb Paolo Andriotti. L’any 2018 va estudiar amb el Prof. Stefan Heinemeyer a l’Acadèmia Musical Perosi de Biella i va obtenir una beca de música de cambra amb el Trio de Parma. Des del 2020, segueix els seus estudis professionals amb el Prof. Antonio Meneses a l’Acadèmia Stauffer de Cremona, l’Acadèmia d’Estiu de Biel (Suïssa) i l’Acadèmia Chigiana de Siena. També està fent cursos acadèmics a l’Acadèmia Musical Internacional Avos Project a Roma amb Alessio Pianelli, així com el curs de Música de Cambra amb el Quartet Avos Piano i el Quartet Prometeo.

Va guanyar premis nacionals i internacionals com el 1r premi absolut i una beca al XXIV Concurs Internacional d’execució musical “Rotary Club Teramo Est”, el 1r premi absolut, una beca i un concert a Villa Bertelli, a Forte dei Marmi, per la “Clara Wieck Schumann Edition” i el 1er premi absolut del “Concurs internacional Note sul mare”. També va ser guanyador del 1r premi al “Concorso Nazionale Riviera Etrusca” i al “Concurs internacional Crescendo” de Florència.

Com a solista, Alessandro va debutar als 11 anys amb el concert per violoncel en do major d’Antonio Vivaldi a l’orquestra del Festival Frentana, dirigit per Stefano Pagliani. Va fer concerts per a joves intèrprets, durant el Festival Internacional de Música de Cittadella, les “Sonates et figures” de Biella l’any 2022 i diversos recitals organitzats per l’escola de música Avos Project International. El 2023 va interpretar les Variacions Rococò de Txaikovski amb la Budweis Philarmonique Orchestra, dirigida per David Švec, a Suïssa.

Com a intèrpret d’orquestra, va començar a la JuniOrquestra de l’Acadèmia Santa Cecilia als 7 anys. Quan tenia 11 anys, va ser seleccionat per formar part de la JuniorOrchestra Young, reservada a artistes joves de fins a 21 anys, on finalment va tocar com a primer violoncel·lista. El 2020, Alessandro va ser l’únic violoncel·lista que va guanyar una beca que ofereix la mateixa Acadèmia i el 2021 i 2022 va ser el primer classificat entre tots els participants.

FITXA ARTÍSTICA

APOL·LO PREMASADA BULBENA
AQUIL·LES PREMASADA BULBENA
MARIONA CAMATS
ALESSANDRO SACCHETTI

COMPRA AQUÍ LES ENTRADES
No esperis més!
Dimarts 2 de gener
19 h
100 minuts amb pausa de 10 minuts
Teatre de la Garriga, El Patronat
Gratuït
Venda on-line tancada