Teatre la Garriga

El Fingidor

de Pep Tosar

El mateix Pessoa i els seus heterònims són el tema principal d’un muntatge multidisciplinari que vol recrear l’univers de l’escriptor portuguès fent servir el text, però també els llenguatges del circ, la música i l’audiovisual.

Entre els grans poetes dels segle XX, ningú deixaria d’incloure a Fernando Pessoa, el poeta portuguès,  més conegut i fascinant de les lletres portugueses arreu del món i qui, encara ara, en ple segle XXI, segueix interpel·lant l’ànima, la ment i l’existència dels éssers.

Un d’aquests éssers que s’han sentint interpel·lat per la poesia, l’obra i la vida múltiple de Fernando Pessoa ha estat el director, autor i actor Pep Tosar qui, com ja havia fet anteriorment en els seus espectacles sobre Bernhard, Lorca, Estellés, Damià Huguet o Blai Bonet, amb el seu llenguatge escènic singular, combinant el teatre documental amb una posada en escena poèticament onírica i precisa, on la veu, la paraula, la música, la imatge i, en aquest cas, el circ, recrearan el cosmos vital i creatiu de l’autor que, a més de ser ell mateix, va ser, o crear, a Alberto Caeiro, Ricardo Reis, Álvaro de Campos i Bernardo Soares, entre d’altres.

La vida del nen que passà de viure a Lisboa a una colònia anglesa a Sudàfrica. L’enamorament singular i desconcertant amb Ofelia Queiroz o la seva importància en la creació de les Avantguardes i la modernitat del seu país.

També hi haurà la música en directe de la cantant Joana Gomila i la pianista Elisabet Respall; una combinació que posa la pell de gallina.

I, com en espectacles anteriors, el vídeo documental, rodat pel realitzador mallorquí Agustí Torres, tindrà un paper essencial, tant per la bellesa de les imatges rodades a Lisboa que acompanyaran l’espectacle com pel coneixement i les reflexions sobre Pessoa que es desprenen de les paraules dels experts en la seva obra que han estat entrevistats: Maria José de Lancastre, Richard Zenith, Jerónimo Pizarro, Perfecto Cuadrado, Manuela Nogueira, neboda del poeta, i Nicolau Dols.

Una vegada més, la companyia Oblideu-vos de nosaltres, amb Pep Tosar al capdavant, vol reflexionar des d’un punt de vista estètic i teatral sobre la condició humana i la seva diversitat, convidant els espectadors i espectadores a participar de la complexitat de l’existència.

Pep Tosar et convida al Teatre de la Garriga a gaudir de la seva nova creació “El Fingidor”

FITXA ARTÍSTICA

Direcció i interpretació: Pep Tosar
Dramatúrgia:
Pep Tosar, Evelyn Arévalo
Piano:
Elisabet Raspall
Veu i sintetitzador:
Joana Gomila
Circ:
Griselda Juncà, Tomeu Amer (Hotel Iocandi)
Espai escènic:
Roger Orra
Disseny de Il·luminació:
Sergio Roca Saiz
Ajudantia de direcció:
Evelyn Arévalo
Realizació de video documental:
Agustí Torres
Edició i muntatge de video:
Pep Tosar, Manual Produccions
Entrevistats:
Maria José de Lancastre, Richard Zenith, Jerónimo Pizarro, Perfecto Cuadrado, Manuela Nogueira, Nicolau Dols.
Il·luminació, video i subtitulació:
Sergio Roca Saiz
So:
Jonbi Belategui, Aleix Archs
Premsa:
Néstor Lozano
Comunicació:
Gabriela Marsal (Suika)
Fotografía:
Martí Fradera
Realizació de video promocional:
Àngel Grisalvo (Lantonia Films)
Dibuix del cartell:
David Marín
Disseny gràfic:
Francina Planas
Producció executiva:
Gabriela Marsal (Suika)
Distribució:
Magrana Escena
Coproducció:
Grec 2021 Festival de Barcelona, Teatre Principal de Palma de Mallorca i Oblideu-vos de nosaltres.
Support:
Generalitat de Catalunya (ICEC), Ajuntament de Barcelona (ICUB)
Col·laboració:
Teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramenet.
Agraïments:
Casa Fernando Pessoa, Estação Ferroviária do Rossio – Infraestrutura de Portugal, DLA Piper, Restaurante Martinho da Arcada, Castelo de São Jorge, Teatro Nacional de São Carlos, A Brasileira do Chiado, Monasterio de los Jerónimos de Santa María de Belém, Maria Magdalena Adrover, Claudia Clemente, Pedro Mariguesa.

LA CRÍTICA DIU

“Amb els seus espectacles, Tosar ens proposa reflexionar, des del punt de vista estètic i teatral, sobre la condició humana i la seva diversitat, convidant l’espectador a copsar la complexitat de l’existència. Havent il·lustrat ja artísticament personatges de la mida de Lorca, Blai Bonet, Bernhard o Estellés, ja feia temps que tenia totes les seves energies posades a assumir el repte d’encarnar la figura del poeta que fugia del seu propi cos per intentar ser la veu poètica i existencial d’una espècie d’ànima mundi. Afrontar el desafiament de recrear l’univers de l’escriptor portuguès no és senzill… i cal destinar recursos artístics, sensibilitats i enfocaments diversos per reflectir l’enormitat de la seva figura.”
DBalears

“Pep Tosar uneix literatura, música en directe, audiovisuals i circ a l’espectacle ‘El fingidor’.”
Anna Prieto Nadal – Núvol

ATENCIÓ FAMÍLIES
Ja sabeu que amb el preu de l’entrada a l’espectacle, s’inclou un taller artístic per a nens i nenes de 3 a 12 anys relacionat amb l’espectacle. Perquè pugueu gaudir tant els pares i les mares com els vostres fills i filles. Dues maneres diferents d’interpretar el mateix espectacle.
Inscripcions i informació: info@teatrelagarriga.cat fins divendres 1 d’abril a les 14h

COMPRA AQUÍ LES ENTRADES
No esperis més!
Dissabte 2 d’abril
20.30 h
90 minuts
Teatre de la Garriga El Patronat
12 €
1 € descompte aplicant-ho a la compra per web
50% de descompte amb el cupó del Dia Internacional de la poesia i el Dia Internacional del Teatre

MESURES COVID-19

MESURES DE SEGURETAT INDIVIDUAL
– Serà obligatori netejar-se les mans amb el gel hidroalcohòlic que hi haurà a l’entrada del Teatre de la Garriga El Patronat.
– L’ús de mascareta és obligatori a tot el recinte del Teatre de la Garriga El Patronat.
– És necessari arribar al Teatre de la Garriga El Patronat amb mínim de 30 o 15 minuts d’antelació, per facilitar l’entrada esglaonada.
– Recomanem portar l’entrada descarregada al mòbil per evitar al màxim el contacte amb paper.

NORMATIVA
– S’ha d’arribar als espectacles 30 minuts abans de començar.
– És obligatori l’ús de la mascareta a l’interior del Teatre de la Garriga El Patronat.
– S’ha de mantenir en tot moment les distàncies de seguretat d’1,5 m
– Un cop situats/ades al vostre seient, no us podeu moure del lloc
– El simple fet d’adquirir l’entrada i accedir al Teatre de la Garriga El Patronat comporta l’acceptació total de la present normativa i l’assumpció de les responsabilitats que se’n puguin derivar en cas d’incompliment.

Venda on-line tancada