Teatre la Garriga

Lieder, del Cor Sarabanda 

Quan parlem de Lieder ens referim a les cançons per a veu i piano de compositors romàntics alemanys del segle XIX. Per extensió, hi incloem peces del segle XX d’Alemanya i, també, d’altres països, com França (Mélodie o Chanson). En aquest gènere és particularment rellevant l’íntima relació entre el text i la música, entre la veu i el piano.

El concert compta amb Lieder d’aquests dos segles i de diferents països. Han estat adaptats per a un cor de tres veus iguals, mantenint el piano original, per Jordi Domènech i Mariona Castelar. Són petites joies, algunes molt conegudes, que encara tenen més força expressiva en ser interpretades per un cor. 

Al programa trobareu cançons de Schubert, Mendelssohn, Brahms, Wolf, Strauss, Wagner i, també, de Barber, Debussy, Fauré, Ravel, Respighi i Toldrà. Les traduccions al català són totes de Ramon Farrés Puntí (Premi de Traducció Literària del PEN Català 2016), fetes especialment per encàrrec nostre, excepte una, de Manuel Capdevila i Font, i una altra, de Salvador Pila.

Als concerts, Cinta Massip, abans de cada cançó, recitarà la traducció catalana del poema. N’editarem un llibret perquè el públic les pugui tenir.

El Cor Sarabanda de la Garriga està format per una trentena de dones de totes les edats. Des de l’inici (2005) ha estat dirigit per Mariona Castelar. S’interessen per nous reptes que les puguin fer evolucionar com a grup i individualment i per això donen importància a la formació vocal, expressiva i corporal. El seu repertori comprèn cançons de diversos estils i èpoques, agrupades en projectes, sovint dramatitzats. Han fet concerts a molts indrets de Catalunya, entre els quals destaquen el Festival de Montesquiu i la Festa de La Sal a L’Escala. També han actuat al Palau Robert de Barcelona dintre de les Jornades Marçalianes, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona en la presentació del II Congrés de Dones, al Festival Primavera Poètica de la Garriga, a Arbúcies, a Sort, a Santa Coloma de Farners, La Bisbal d’Empordà, Granollers, etc.

Han enregistrat tres discos: Cançons de paper fi (2011), amb peces a cappella de Mariona Castelar i textos de poetes catalans (per a aquest projecte van rebre una subvenció de l’Institut de la Dona);Narcisa Freixas (2014), amb obres adaptades per a cor per Mariona Castelar, de la prestigiosa compositora i pedagoga que va viure a la Garriga i …i que canten primavera (2018), amb el cantautor Jaume Arnella.

Taller per a nens i nenes (activitat complementària al concert)

Amb el preu de l’entrada s’inclou un taller per a nens i nenes de 3 a 12 anys relacionat amb el concert perquè pugueu gaudir tant els pares i les mares com els vostres fills i filles. Dues maneres diferents d’interpretar el mateix concert.

Inscripcions i informació: info@teatrelagarriga.cat fins divendres 5 de novembre a les 14 h.

FITXA ARTÍSTICA

Piano: Isabel Mantecón
Recitat dels textos: Cinta Massip
Veus: Cor Sarabanda
Direcció: Mariona Castelar

COMPRA AQUÍ LES ENTRADES
Dissabte 6 de novembre
A les 20h
Al Teatre de la Garriga, El Patronat
12€
70 MIN.
DESCOMPTES DISPONIBLES

1 € de descompte aplicat-lo quan es fa la compra per la web

MESURES COVID-19

MESURES DE SEGURETAT INDIVIDUAL:
Serà obligatori netejar-se les mans amb el gel hidroalcohòlic que hi haurà a l’entrada del Teatre.
L’ús de mascareta és obligatori a tot el recinte del Teatre.
És necessari arribar al Teatre amb mínim de 30 o 15 minuts d’antelació, per facilitar l’entrada esglaonada.
Recomanem portar l’entrada descarregada al mòbil per evitar al màxim el contacte amb paper.

NORMATIVA

– S’ha d’arribar als espectacles 30 minuts abans de començar.
– És obligatori l’ús de la mascareta a l’interior del Teatre.
– No es permetrà la formació de grups en el recinte ni abans ni després de la representació.
– S’ha de mantenir en tot moment les distàncies de seguretat d’1,5 m
– Un cop situats/ades al vostre seient, no us podeu moure del lloc
– Un cop acabat l’espectacle, no us mogueu! El personal de sala us avisaran fila per fila.
– El simple fet d’adquirir l’entrada i accedir al Teatre comporta l’acceptació total de la present normativa i l’assumpció de les responsabilitats que se’n puguin derivar en cas d’incompliment.

Venda on-line tancada