Teatre la Garriga

Lucía & Horacio Fumero Duo + A Kind of Beethoven, de Xavi Torres


Doble concert de Jazz dins del Festival de Jazz de la Garriga

Sessió 1: Lucía & Horacio Fumero Duo 

Duet format per Lucía i Horacio Fumero, pare i filla, pertanyents a una nissaga musical que uneix jazz i música popular. Horacio Fumero va ser durant més de vint anys company d’escenari de Tete Montoliu, i ara, l’acompanya la seva filla al piano i a la veu.

Experiència i joventut s’uneixen en aquest duet que presenta temes propis i estàndards del jazz. En paraules d’Horacio Fumero:

En el territori de l’art no es té en compte, per sort, l’edat, tampoc el sexe ni la raça, ni els lligams familiars. A l’escenari, els músics només som com un amplificador d’una cosa que passa a través nostre, i el nostre èxit més gran consisteix a interferir el mínim possible entre aquesta cosa i el públic.”

Horacio Fumero va estudiar al Conservatori Manuel Falla de Buenos Aires i al Conservatoire Supérier de Misique de Ginebra. Als inicis de la seva trajectòria professional va participar en diverses gires pels principals festivals de jazz d’Europa, com el Montreux Jazz Festival. També va col·laborar amb l’Orquestre a’Cordes de Lausana i amb diferents grups de jazz de Suïssa. L’any 1980 es va establir a Barcelona, i l’any següent va passar a formar part del trio estable de Tete Montoliu, amb qui va treballar fins a la mort del líder el 1997. Com a freelance ha tocat amb altres formacions i músics, com Freddie Hubbard, Johnny Griffin, Horace Hablan o Danilo Perez, entre altres. Com a solista, ha actuat amb diverses orquestres, com l’Orquestra de Cambra del Teatre Lliure de Barcelona, la Simfònica de Granada, la Nacional d’Espanya o l’OBC, entre altres. També ha cultivat el gènere del flamenc amb Chano Domínguez, Martirio, Chicuelo o Ginesa Ortega. Va ser premiat amb el Mejor Álbum de Canción Española als Premios de la Música 2010 amb Coblas del querer, junt amb Miguel Poveda. Ha guanyat altres premis com els del diari El Mundo, La Bilbaína, MiraJazz, Enderrock, AMJM, JazzTerrasMan, i va aconseguir una nominació als Grammy amb Adrián Iaies.

La Lucía va començar a tocar el piano a l’edat de quatre anys, i quan va acabar la seva carrera al conservatori municipal de Barcelona, va marxar a Rotterdam, on va estar cinc anys i es va graduar en la prestigiosa escola Codarts. Ha actuat amb diferents formacions a Holanda, Alemanya i França.

El duet va iniciar la seva singladura professional al Jamboree Club de Barcelona el 2013. Des de llavors han actuat en tota mena d’escenaris del territori espanyol.

.

Lucía & Horacio Fumero Duo

Piano i veu: Lucía Fumero
Contrabaix: 
Horacio Fumero

INSTRUCCIONS PER COMPRAR

Entrada d’unitat familiar o de convivència
– Hi ha paquets de 2 entrades i entrades individuals.
– Dins de cada paquet,  cal comprar una entrada per cada membre de la unitat familiar amb el nom de cada persona.
– És imprescindible comprar totes les entrades del paquet. No en podeu deixar cap de lliure.
– Aquesta opció d’entrada garanteix que les persones de la unitat familiar puguin seure juntes.

COMPRA AQUÍ LES ENTRADES
Lucía & Horacio Fumero Duo + A Kind of Beethoven, de Xavi Torres
Diumenge 6 de desembre
Doble Sessió:
Lucía & Horacio Fumero Duo 17:30h
A Kind of Beethoven, de Xavi Torres 20:00h
Teatre de la Garriga
8€
60 + 60 minuts
Hi haurà mitja part d’una hora aproximadament, per tal de complir amb la normativa de seguretat Covid19
DESCOMPTES DISPONIBLES

7€ Aplicant descompte web

Sessió 2: A Kind of Beethoven, de Xavi Torres

En aquest nou projecte, un encàrrec especial de l’Auditori de Barcelona, el jove pianista revisita una de les obres cabdals de la literatura musical: les sonates de piano de Beethoven.

Es tracta d’un viatge per algunes de les sonates més conegudes de Beethoven, des de l’especial mirada de Torres i la seva admiració cap a l’obra del reconegut compositor, amb la voluntat d’explorar totes les possibilitats sonores amb improvisació, ritmes i noves textures. En aquest concert se suma el bagatge dels músics Joan Terol a la bateria i Lluc Casares al clarinet baix.

L’obra ha estat presentada a Holanda i França, així com al Festival de Jazz de Barcelona.

Xavi Torres és un dels músics més destacats del panorama espanyol i europeu. Va estudiar clàssic i jazz a l’escola ESMUC de Barcelona i al Conservatorium van Amsterdam, on va obtenir el Jazz Master i el Classical Bachelor. Lidera el seu propi grup, elXavi Torres Trio, amb qui ha obtingut nombrosos premis, com el Dutch Jazz Competition 2016, el premi al Millor grup de jazz de 2015, de l’Associació Catalana de Jazz o el concurs Keep An Eye International Jazz Award 2015, premi que ja havia aconseguit l’any anterior com a millor solista. Ha estat finalista del Thelonious Monk Jazz Competition a Wachington DC, el concurs de jazz més important del món.

Ha gravat més de vint discos amb diferents grups, així com un disc de música clàssica en qualitat de co-guanyador del primer concurs de joves pianistes de Tarragona el 2008.

Ha actuat com a solista a la gran sala de l’Auditori de Barcelona amb l’orquestra ESMuC, amb Lluís Vidal com a director, i amb la Cobla de Sant Jordi. Ha rebut nombroses beques artístiques, com la Stichting Jazz Talent 2015, la Jacques Vonk Fonds, Anna Riera o una beca de la Generalitat de Catalunya; també ha desenvolupat tasques de docència com a professor suplent en el Conservatorium van Amsterdam, com a substitut acompanyant a l’ESMuC i a la Setmana de Jazz de Grahamstown 2015.

A Kind of Beethoven, de Xavi Torres

Piano: Xavi Torres
Bateria: Joan Terol
Clarinet baix: Lluc Casares

Atenció a nous públics: Taller per a nens i nenes (activitat complementària al concert)

Amb el preu de l’entrada s’inclou un taller per a nens i nenes de 3 a 12 anys relacionat amb el concert perquè pugueu gaudir tant els pares i les mares com els vostres fills i filles. Dues maneres diferents d’interpretar el mateix concert.

Inscripcions i informació: info@teatrelagarriga.cat fins divendres 4 de desembre a les 14 h

MESURES COVID-19

NORMATIVA

– S’ha d’arribar als espectacles 30 minuts abans de començar.
– Serà obligatori netejar-se les mans amb el gel hidroalcohòlic que hi haurà a l’entrada del Teatre.
– És obligatori l’ús de la mascareta a l’interior del Teatre.
– Recomanem portar l’entrada descarregada al mòbil per evitar al màxim el contacte amb paper.
– No es permetrà la formació de grups en el recinte ni abans ni després de la representació.
– S’ha de mantenir en tot moment les distàncies de seguretat d’1,5 m
– Un cop situats/ades al vostre seient, no us podeu moure del lloc
– Un cop acabat l’espectacle, no us mogueu! El personal de sala us avisaran fila per fila.
– El simple fet d’adquirir l’entrada i accedir al Teatre comporta l’acceptació total de la present normativa i l’assumpció de les responsabilitats que se’n puguin derivar en cas d’incompliment.

INSTRUCCIONS PER COMPRAR LES ENTRADES

Opcions d’entrades

Entrada d’unitat familiar o de convivència
– Hi ha paquets de 2 entrades i entrades individuals.
– Dins de cada paquet,  cal comprar una entrada per cada membre de la unitat familiar amb el nom de cada persona.
– És imprescindible comprar totes les entrades del paquet. No en podeu deixar cap de lliure.
– Aquesta opció d’entrada garanteix que les persones de la unitat familiar puguin seure juntes.

Entrada individual:
– Cal comprar una entrada per cada una de les persones assistents.
– Es pot comprar un mínim d’una entrada i un màxim de quatre entrades en cada compra.
– Aquestes persones hauran de seure separades en els seients assignats.

Venda on-line tancada