Teatre la Garriga

Marala presenta

Jota de morir

Marala són la catalana Selma Bruna, la mallorquina Clara Fiol i la valenciana Sandra Monfort.  S’interessen per la tradició com a força d’innovació. Les seves cançons beuen del present i procuren fer honor al passat. Ens presenten un àlbum contundent i esperançador a partir d’una investigació sobre la mort en la música tradicional.

Per fer-ho, han escoltat balls de vetllatori del País Valencià, cançons de mort de les Balears, misses de difunts clàssiques, els discs de Rodrigo Cuevas, Maria Arnal o Tarta Relena i moltes altres referències que han impregnat les seves cançons.

Amb Pau Vallvé a la producció musical i Jordi Casadesús a la producció sonora, el disc combina sons sintètics amb d’altres orgànics, hi ha prophets i panderos quadrats, hi sonen redobles de Setmana Santa, elegies, reguetons feministes i les veus hi tenen un paper central.

El disc s’ha acompanyat d’una gira amb una posada en escena molt cuidada en l’àmbit estètic. A més de la música, el vestuari, l’escenografia i el tractament del so i les llums estan al servei de generar una experiència immersiva. El concert de Marala es converteix en un espai segur on expiar-ho tot: la irreverència, el recolliment, la broma macabra, la litúrgia. L’univers que ha generat Marala a partir de la mort acaba sent una onada d’aire fresc que eixampla els confins de la vida.

JOTA DE MORIR és el segon disc de Marala. Un cant a la mort, revisada des de l’actualitat, inspirat en les tradicions de València, Catalunya i Mallorca.

Un disc transgressor, mescla d’arrel i electrònica, amb espai per al dol, la ràbia i la cura.

Després d’una de gira de més de 40 concerts arreu de l’Estat, Europa i Nova York, Marala ofereix un nou espectacle.

FITXA ARTÍSTICA

MÚSICA EN DIRECTE: Marala
DISSENY SONOR:
Yon García (zoo)
PRODUCCIÓ SONORA:
Toni Fort (zoo)
IL·LUMINACIÓ:
Joan Fullana
COREOGRAFIES:
Dans InVitro
VESTUARI:
Karla Gabaldón

PREMIS

· Millor disc de l’any i millor disc de folk als premis Carles Santos 2022
· Millor disc als premis Enderrock 2023 (Ex aequo amb Motomami de ROSALIA)
· Millor disc de Folk als premis Enderrock Balears 2023

PREMSA

València Plaza – CulturPlaza
Marala porta la seua ‘Jota de morir’ a Nova York
El trio Marala, compost per la valenciana Sandra Monfort, la mallorquina Clara Fiol i la catalana Selma Bruna, oferirà un concert al Central Park de Nova York el proper dissabte 8 de juliol, dins del festival Summerstage, que es realitza a diferents parcs de la ciutat nord americana durant l’estiu. Marala posaran en escena al Summerstage el seu segon disc, ‘Jota de morir’[…]

https://valenciaplaza.com/marala-porta-la-seua-jota-de-morir-a-nova-york

À Punt Notícies
Així va ser l’actuació de Marala al Central Park de Nova York
‘Jota de morir’, el segon treball de la banda femenina, sona entre els gratacels de la gran ciutat com a un dels espectacles del Festival Summer Stage
.
https://www.apuntmedia.es/noticies/cultura/va-l-actuacio-marala-central-park-novayork_1_1630059.html
 
IB3 Notícies
https://ib3.org/el-trio-vocal-marala-tocara-al-summer-stage-al-central-park-de-nova-york 

Vilaweb
El Catalan Sounds ha tornat al Central Park de Nova York amb les actuacions de Queralt Lahoz, Marala, Lia Kali i DJ Trapella.
https://www.vilaweb.cat/noticies/catalan-sounds-nova-york/

COMPRA AQUÍ LES ENTRADES
No esperis més!
Divendres 31 de maig
21.30 h
60 minuts
Can Luna
6 €