Teatre la Garriga

Un viatge per òrbites humanes

Un viatge per òrbites humanes

“Què vols ser de gran? Astronauta, bomber, futbolista,…”. Astronauta és una resposta recurrent dels petits de casa a la que es podria denominar la pregunta per excel·lència de la infantesa. L’espectacle “Orbital” de la companyia Farrés Brothers neix precisament d’aquest punt, d’un desig d’infantesa de tres amics que serà una realitat per una d’ells.

El Yuri, el Nil i la Mariona es passen les tardes jugant a marcians, a imaginar que viatgen lluny de la Terra. Juguen i, en certa mesura, visualitzen, el futur de la Mariona qui, ja en l’edat adulta, viatja a l’espai. Un viatge però, que no vol fer sense abans acomiadar-se dels seus dos amics d’infantesa.

Aquest joc és plasmat a l’escenari a través d’una inesgotable consecució de recursos artístics amb les pantalles com a grans protagonistes.  La tecnologia adquireix un paper gairebé més important que els propis actors. De fet, la Mariona apareix en escena gràcies a una gran pantalla fixa en l’escenari. Malgrat aquesta prominència de la tecnologia, la història arriba de forma directa a l’espectador. Una història marcada per l’humor, l’emoció i la complicitat amb la qual els Farrés Brothers acosten un univers lúdic i divertit. Un viatge enginyós i original per fer realitat el retrobament d’aquesta bonica amistat d’infància. Es retrobin o no, la memòria es desperta, els jocs tornen i els astres tornen a fer constel·lacions impossibles.

Aquest espectacle que gira al voltant de les relacions interplanetàries, les òrbites humanes i la ciència, tot i semblar en un primer moment, una obra per a infants, és per a tots els públics. De fet, és una història carregada de varies capes de lectura o d’interpretacions que, al final, ajuden a teixir un diàleg interpersonal alhora que amb els del teu voltant.

La companyia catalana de teatre aconsegueix endinsar el públic assistent en un viatge per òrbites humanes a través de les dosis exactes i adequades de poètica, amor i humor.

Una crònica i recull fotogràfic de Júlia Oliveras Aumedes

FOTOGALERIA

ORBITAL de Farrés Brothers i Cia | 21/03 del 2021