Teatre la Garriga

Jaleiu, la sublim fusió entre l’humor i la música

Jaleiu, la sublim fusió entre l’humor i la música

Per tots és conegut que el 2020 ha estat un any infaust per la cultura, un any on els teatres han tancat les seves portes durant llargs mesos. Enmig d’aquesta complicada situació derivada de la pandèmia de la covid-19, el Teatre de la Garriga persisteix i presenta la nova temporada al teatre de la mà de Guillem Albà & La Marabunta amb el seu espectacle “Jaleiu”. Un tret de sortida immillorable, auguri – esperem – d’una futura bonança per a la cultura.  

Res millor que el clown vilanoví i la banda de músics de La Marabunta per començar el 2021 amb energia. A través d’un humor al més pur estil Albà, l’humorista, pallasso i director va posar-se el públic a la butxaca des del primer minut. Una brillant consecució de gags i escenes enginyoses i hilarants que van fer del riure del públic una tònica al llarg de tot l’espectacle. Una hora i escaig d’humor provocador i boig perfectament fusionat amb la música en directe dels sis músics convertits també en actors.

Lluny de ser una banda al fons i en un segon pla, pròpia de l’àmbit cinematogràfic, els intèrprets que conformen la Marabunta fan un pas endavant en aquest espectacle agafant molt més protagonisme. Albà doncs, està secundat per uns músics que no només toquen, també juguen escènicament: ballen i actuen, fent-se més partícips del joc teatral. Una fórmula indiscutiblement exitosa.

La interpretació d’un gran ventall d’estils musicals s’entrelliga amb l’excepcional improvisació d’Albà, la interacció constant amb el públic i les grans dosis de clown, de teatre visual i gestual presents en tot moment. Una proposta divertida, alegre i provocadora marcada pels divertits personatges interpretats per Albà: des d’un polític a policia altament presumptuós. 

La bona connexió amb el públic assistent va portar a Albà a fer pujar a l’escenari a la Neus, una de les assistents que l’endemà celebrava el seu 64è aniversari. Un moment festiu que va acabar amb la cara de la Neus plena de nata. 

Un espectacle molt treballat, amb una posada en escena impecable, una execució exquisida per part d’Albà i dels integrants de La Marabunta, que va acabar de la millor manera, amb el públic cantant i aplaudint al uníson. Una cançó final sobre la situació actual derivada de la pandèmia de la covid-19 va posar el punt final a l’obra. Una estona de cel que els assistents van poder gaudir en la vesprada del passat dissabte 16 de gener, una estona per celebrar la vida i, com cantava Albà, per “celebrar aquest camí perquè no tenim ni idea de fins quan serem aquí”.

Una crònica i recull fotogràfic de Júlia Oliveras

FOTOGALERIA

JALEIU de Guillem Albà & La Marabunda | 16/01 del 2021