Teatre la Garriga

La comèdia de l’absurditat

Humor, mímica i teatre. Tres elements cabdals en l’espectacle Stand up and fall down que Peter Shub va oferir el passat 29 de maig al Teatre de la Garriga – El Patronat. 

Seixanta minuts en els quals el clown nord-americà va fer les delícies dels espectadors que van treure el nen que portaven dins. Les situacions absurdes que una darrere l’altre interpretava el pallasso, la improvisació i el diàleg continu amb el públic – tot i que amb poques paraules, i en gran part, en anglès -, va despertar el riure dels assistents. Un espectacle exquisit marcat per gags basats en els populars espectacles de circ tradicional, però amb un to més adult. 

El més curiós de l’espectacle va ser la senzilla i gairebé inexistent escenografia. Amb uns pocs objectes quotidians – una taula, una cadira, un plat, una planta i la seva maleta petita -, Shub va crear diferents situacions còmiques on va fer participar als espectadors entre riures, aplaudiments i ovacions. Un mínim d’objectes perquè, segons explicava en l’entrevista realitzada fa poques setmanes, és més poètic i permet al públic somiar, imaginar i crear en la seva imaginació. No s’equivocava llavors. Des del primer minut va aconseguir que l’humor envaís el teatre garriguenc. La seva comèdia d’observació, la seva peculiar parodia i la mestria que va demostrar en comunicació gestual, van fer riure a totes les generacions presents. Una 

Una comèdia minimalista del més alt nivell, difícil de veure en el circuit de teatre català. Una proposta que, sense dubte, manté la frescor dels millors pallassos i explica perquè aquest artista nord-americà resident a Europa des dels anys vuitanta és considerat un clown de referència mundial amb una gran palmarès de reconeixements internacionals.

Una crònica i recull fotogràfic de Júlia Oliveras Aumedes

FOTOGALERIA

Phantasticum | 29 de maig del 2021