Teatre la Garriga

PARLA’M DE TU: molt personal i amb molta personalitat

Una platea de gom a gom, d’edats ben diverses, es va reunir al Teatre de la Garriga, El Patronat per viure la presentació de “Parla’m de tu”, el primer EP de la garriguenca Laura Garriga. L’ambient es presentava festiu, no solament per l’energia dels assistents, també per la decoració: les llotges engalanades amb post-its de colors, units amb un fil de punta a punta (durant l’espectacle sabríem que els podíem fer servir per deixar-hi missatges); i, a l’escenari, una taula parada amb estovalles i cadires de fusta i banderoles voleiant al cel, també de diferents colors, traslladant-nos a una nit de festa major o de Sant Joan d’un barri del nostre mateix poble.

Una banda de set músics (en Carles Riba a la guitarra, la Laia Vera al baix, en Jordi Puig a la bateria, l’Àlex Martín als teclats, en Pep Tarrades a la trompeta, en Pere Miró al saxo i l’Alba Pujals al trombó) i dues coristes (la Nadya Makoeva i la Mariel Sangrà) van acompanyar durant poc més d’una hora la veu a voltes tendre a voltes més esquinçadora de la Laura Garriga. Familiars, amistats, companys i companyes d’universitat, mestres de música i un bebè de mesos que va assistir al seu primer concert, van poder gaudir, com prometia el cartell, d’una “barreja de pop, rock, soul i folk en llengua catalana” amb hits tan coneguts com “Ain’t no mountain high enough”, “Flowers” o un tema del musical “Hairspray”.

La Laura va voler destacar que normalment canta en anglès, però en el seu EP ha volgut expressar-se en català, la seva llengua, com explica cantant a la cançó “La meva”. Altres inèdites com “Parla’m de tu”, “Abans que tot es trenqui”, “No” (la més reivindicativa, dient no al masclisme i les relacions tòxiques) o “Ara que te’n vas” (una oda a l’amistat), les ha composades per recollir sentiments interiors, vivències i experiències, esperances i frustracions, desitjos i fracassos.

Durant el concert, la cantant va interpretar els cinc temes que componen el seu EP i versions pròpies de grans com Aretha Franklin o Abba. Covers amb molta personalitat, com ara “Your Song” d’Elton John o “Que tinguem sort” de Lluís Llach, amb la que va tancar el concert, una de les cançons que molts dels assistents saben que és de les seves favorites. Quina millor manera que acabar així, tots dempeus i cantant, deixant-nos un trosset d’ella, i convidant-nos a escriure un missatge als post-it, per deixar també un trosset nostre. Perquè és partint d’aquesta premissa d’on neix l’EP “Parla’m de tu”.

Lorena Serra