Teatre la Garriga

ÁUREO, un espectacle d’equilibris impossibles

El pati de l’escola Giroi de la Garriga era ple. L’escalfor del sol començava a afluixar mentre els raigs seguien il·luminant l’ambient. Al voltant d’un centenar de persones esperaven amb delit els UpArte, la companyia de circ originària de Múrcia.
Sense fer gaire soroll, apareixen set artistes, tots ells, amb una indumentària de tonalitats neutres, de grisos, blancs i negres amb el vermell com a toc de color. Poc a poc, els intèrprets comencen a delectar els assistents amb figures acrobàtiques. Com si d’un quadre d’art es tractés, creen imatges exquisides enmig de la fotogràfica llum de la golden hour.

Al llarg de tres quarts d’hora, els assistents gaudeixen d’equilibris impossibles, olímpics vols que desafiaven els límits de la gravetat i acrobàcies d’habilitat i força d’un alt nivell tècnic. La composició de figures en forma de castells humans, els salts amb torsions increïbles com si els cossos fossin de goma són alguns dels moments més aplaudits.

Aquesta peça de circ va ser l’escollida per donar el tret de sortida a la temporada del Teatre de la Garriga – El Patronat. Una elecció molt encertada per a iniciar aquesta nova programació. Un espectacle captivador inspirat en la divina proporció i el número Pi amb el que es va aconseguir submergir el públic en una atmosfera governada per l’harmonia i l’equilibri. Una obra on acrobàcies i humor es van donar la mà. Un humor molt elegant, però, que convidava més al somriure que a la rialla. Un espectacle, doncs, divertit, espectacular i molt visual. De fet, amb les diferents disciplines executades a la perfecció, des dels ports acrobàtics, la banquina, la barra russa o els malabars, els set intèrprets van crear un contrast brillant entre l’acollidor i la incertesa de cada salt i caiguda. Una tensió agradable, una amalgama de sensacions, un camí d’emocions molt plaent per l’espectador.

Aquest camí també va ser present en l’escenografia que, amb cura es va desenvolupar al llarg de tota la funció amb una curada manipulació dels objectes que formaven l’escenografia.

Àureo va demostrar amb firmesa perquè és l’espectacle guardonat amb els premis Mejor Espectáculo de Calle, Umore Azoka Leioa 2019; Mejor Espectáculo del Festival Perio del Jurado, A.R.C.A. 2019; Mejor Espectáculo del Festival Premio del Público A.R.C.A. 2019 i Mención Especial del Jurado del Festival Mueca 2019.
Humor, energia, gran domini del ritme, exhibició d’una gran tècnica, excel·lent posada en escena i números col·lectius i individuals. El còctel més explosiu que va provocar el deliri de tots els presents.