Teatre la Garriga

‘Ventura’, la catarsi festiva de Suu a la Garriga

S’apaguen les llums del teatre. Els presents callen i, de cop, una tímida llum blava il·lumina l’escenari. L’expectació creix i apareixen els cinc músics que acompanyaran al llarg del concert a la cantautora barcelonina Susana Ventura, coneguda artísticament amb el nom de Suu.
Guillemao a la bateria marca el ritme i Edgar Gómez al trombó comença a animar l’ambient. S’hi uneixen Arnau Bonet al saxo, Miquel Cubero a la guitarra i Arnau Folch al baix. Després dels primers acords, apareix Suu, amb el somriure que la caracteritza i la seva veu tan única i inconfusible capaç de contagiar d’energia a tothom.


Des del primer minut, l’artista exhibeix una gran complicitat amb els assistents. La seva proximitat aconsegueix traslladar el públic del teatre a un escenari festiu. Un públic ben divers, amb veïns de la Garriga però també de Barcelona i fins i tot, de Martorell. Aquesta varietat present al teatre demostra el furor que genera aquesta artista capaç d’arrastrar a gent de totes les edats i indrets. L’espectacle és un esclat d’energia en què el públic s’entrega completament aplaudint de valent en cadascuna de les cançons.

En aquest concert celebrat el passat 2 d’octubre a les vuit del vespre al Teatre de la Garriga – El Patronat, la cantant catalana va presentar el seu nou treball, ‘Ventura’, ple de temazos festius però alhora catàrtics. Una nova sonoritat propera a l’indie-pop i al rock, produïda pel reconegut cantant, compositor i il·lustrador Carlos Sadness. ‘Todo lo que canto’, ‘No eres tan especial’ o ‘Soy’ – etiquetat per Suu com el seu preferit – van ser algunes de les cançons interpretades d’aquest segon àlbum. El repertori presentat a la Garriga també va comprendre diversos temes de ‘Natural’, el primer disc de la cantautora, com els populars ‘Lligar no és lo teu’, ‘Reinas’ o ‘Tranqüilo’. Ara bé, un dels temes més aplaudits va ser ‘Barcelona tropical’, el hit de l’estiu que Suu, de forma molt encertada, va canviar per ‘La Garriga tropical’. El show va arribar al seu punt més àlgid amb ‘Algo de mi’, el tema amb el cantant de La Pegatina, Adrià Salas, que en aquesta ocasió, va interpretar amb Miquel Cubero.


Prop d’una hora i mitja de concert davant un públic entusiasmat que a les acaballes va poder decidir quines serien les dues últimes cançons interpretades pels sis músics presents a l’escenari. D’entre el repertori de la cantant, els assistents van escollir els èxits ‘Eres un temazo’ i ‘Tant de bo’. Un final explosiu per un concert excels de la jove artista més prominent del panorama musical català.