Teatre la Garriga

Viatjar sense moure’s: El Jazz dels Fumero

Viatjar sense moure’s: El Jazz dels Fumero

Un silenci aclaparador domina el teatre i una llum tènue deixa el públic expectant. Les càmeres comencen a enregistrar per retransmetre el concert en directe per streaming. Amb una calma pròpia dels més experimentats, el duo conformat per Lucía i Horacio Fumero, apareix a l’escenari. La llum es converteix en un tímid focus de color blavós a joc amb els tons foscos de la indumentària dels dos artistes. 

Aquest ambient de serenor és manté al llarg de tot el concert, una tranquil·litat equilibrada per les melodies interpretades amb convicció i rigor, amb claredat i passió, al piano per la Lucía, i al contrabaix pel mestre Horacio Fumero. 

El duet va començar a caminar al Jamboree Club de Barcelona el 2013, quan pare i filla s’uneixen davant la nissaga musical que els precedeix, que trena llaços entre el jazz i la música popular. Des de llavors han actuat en tota mena d’escenaris del territori espanyol.

La llarga trajectòria dalt els escenaris d’Horacio Fumero, amb un ampli ventall de guardons i reconeixements en solitari i al costat de Tete Montoliu, contrasta amb la joventut de Lucía, pianista, cantant i compositora formada al conservatori municipal de Barcelona i graduada a la prestigiosa escola Codarts de Rotterdam. 

Junts comparteixen una gran sensibilitat i amor pel jazz, i així ho plasmen a través de temes propis i estàndards del jazz. Peces instrumentals, d’altres amb treballades lletres en diversos idiomes com el portuguès, tot una amalgama de propostes que no deixa a ningú indiferent. Al Teatre de la Garriga – El Patronat, el públic encisat per la tendre veu de Lucía, les seves impossibles melodies interpretades al piano, i els ritmes sonors aconseguits per Horacio va viatjar pels fonaments del jazz fins a arribar a l’actualitat, en una amalgama de textures, colors i nous formats del jazz. 

Les exquisides sonoritats aconseguides pel duet, però, van perpetrar el mur del públic i van bellugar-se en l’interior dels assistents gràcies a una perfecta interpretació però també per la proximitat transmesa des de l’escenari per pare i filla. Sense desmerèixer el talent innegable d’ambdós, un dels punts més encisadors d’aquest duo és precisament, la seva complicitat damunt l’escenari. Les seves mirades entrellaçades en tot moment, creant una unió palpable des de la darrera fila de la platea, va permetre al públic connectar amb els Fumero. 

Lucía & Horacio Fumero Duo és la perfecta combinació del talent, la proximitat i la rigorositat enmig d’una atmosfera subtil i relaxada, és una suma que sempre dona com a resultat un intens plaer per l’oient que viatjarà pel món de les sensacions sense moure’s de la butaca. 

Una crònica i recull fotogràfic de Júlia Oliveras

FOTOGALERIA

Horacio & Lucia Fumero Duo | 6/12 del 2020